“Zin in een glas Duitse Riesling van de Moezel?” Wedden dat je nu aan een goedkope, zoete witte wijn denkt, die helemaal onderin het schap in de supermarkt te vinden is? Hoog tijd om te laten zien dat de Riesling veel meer is dan dat!

Waarom zijn sommige wijnen afgesloten met een schroefdop en sommige met een kurk? Wat zijn de verschillen en zegt het iets over de kwaliteit van de wijn? En wat betekent het als mensen zeggen dat een wijn ‘kurk’ heeft? Let’s find out!

Wat is dat toch met die mensen die hun glas wijn gevoelsmatig eerst minstens een uur in de rondte draaien, voor ze überhaupt een slok nemen? Hoe houd je een wijnglas eigenlijk goed vast? En waarom zit een rode wijn vaak in een (bijna) vissenkom en komt de champagne in een (lijkt wel) reageerbuisje? …. Kijk, lees en ontdek!

Voorjaarskriebels! Het zonnetje laat zich weer van zijn beste kant zien dit weekend en wat past daar nu beter bij, dan een lekker fris en fruitig glas rosé? Maar wat is rosé eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? En hoe vind je een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs? Lees en ontdek!

Ik hoor je al denken: “Glühwein?! Dat lust ik niet hoor.. brrr...” In dat geval moet je dit recept echt een keer proberen! Dit is namelijk de lekkerste glühwein die je ooit geproefd hebt. Ik heb de witte variant van de glühwein leren kennen toen ik in Duitsland woonde en wil jullie deze niet onthouden.

De feestdagen zijn weer voorbij en de goede voornemens weer gemaakt. Goede voornemens ontstaan vaak omdat je een situatie mee hebt gemaakt, die je niet graag nog ééns mee wilt maken. Bijvoorbeeld; die enorme kater die je had op 27 december en / of 1 januari. Iets te diep in het wijnglaasje gekeken? Dan weet je vaak al waar die barstende hoofdpijn vandaan komt…. (Quote het stemmetje in je achterhoofd: “Hmm.. misschien de volgende keer toch maar iets rustiger aan met het bijvullen van m’n glas?”) Maar soms krijg je ook hoofdpijn van slechts één of twee glaasjes wijn. Hoe kan dit? En hoe kun je dit in de toekomst voorkomen, zodat je ook in het nieuwe jaar met een gerust hart een flesje wijn open kunt trekken. In dit artikel vind je tips, feiten en fabels wat betreft de welbekende wijnhoofdpijn.