Marrit is mijn naam en ik ben een wijnliefhebber! Hoe kan het ook anders…. Mijn passie voor wijn is ontstaan toen ik in 2011 stage liep in het wijngebied aan de Moezel in Duitsland. Voor ik vertrok, dat moet ik eerlijk toegeven, verwachtte ik een toeristisch gebied aan te treffen waar vooral oudere mensen zoete witte wijn dronken uit glazen met een groene, gedraaide voet: een beetje vergane glorie. Maar niets was minder waar! Ik heb mogen samenwerken met verschillende jonge wijnmakers, die topwijnen produceren en een frisse kijk op de wijnwereld hebben. Hier heb ik mijn passie ontdekt om de vertaalslag te maken tussen de maker van de wijn en de wijngenieter. Nadat ik mijn studie International Business and Languages afgerond had, ben ik naar de Moezel verhuisd om daar vervolgens 2 jaar voor Weingut Walter J. Oster te werken. Hier was ik verantwoordelijk voor marketing, wijnproeverijen, rondleidingen en meer. Tijdens deze periode heb ik ontzettend veel over wijn geleerd.

“Do what you love, love what you do.”

Eenmaal terug in Nederland, liet de wijn mij niet los en is langzamerhand het idee voor UN-WINED ontstaan. Ik merk bij veel van mijn vrienden en familie dat ze graag een wijntje drinken, maar vaak niet weten welke wijn ze moeten kiezen en wat nu precies de smaakverschillen tussen de verschillende wijnen zijn die je in de Nederlandse supermarkten en wijnwinkels kunt kopen. Met veel plezier adviseer ik hen en geef tips om het vinden van de juiste wijn gemakkelijker te maken. Dat is mijn passie; laten zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om een geschikte wijn te vinden. Zelf heb ik ook geen uitgebreide vinoloog- of sommelier opleiding gehad. Juist door mijn praktische ervaring (aangevuld met verschillende wijncursussen) sta ik dicht bij de gemiddelde wijndrinker en kan ik laten zien dat het ook voor een “winedummy”, mogelijk is om je weg in de wijnwereld te vinden.

“Let’s unwin(e)d!”

Wijn is zo’n mooi product omdat wijn ons helpt ontspannen en van het huidige moment te genieten. We laten de dagelijkse beslommeringen even voor wat ze zijn, komen tot onszelf en genieten met mensen die belangrijk voor ons zijn. Zodra de fles wijn op tafel komt, dan komen ook de echte gesprekken die er toe doen naar boven borrelen. Dat is waarom ik zo van wijn houd; het zorgt ervoor dat je ‘unwin(e)d’, even de ingewikkelde dagelijkse zaken los kunt laten en genieten van een mooie smaak die bij jou en bij het moment past.Want laten we eerlijk zijn, de wijnmaker maakt zijn wijn echt niet omdat iedereen er dan op los kan filosoferen en discussiëren over tannine, zuren, aroma’s en what-so-ever. Hij of zij maakt de wijn, zodat jij en ik ervan kunnen genieten. Want:

“ Wine drinking should be fun! “